آیا می دانستید که دو روش عمده برای کاشت دندان وجود دارد؟ این نوع جراحی را می توان با روش دو مرحله ای یا فوری که همان ایمپلنت دندان در یک مرحله است انجام داد. قطعا بسیاری از ما دوست داریم بدانیم که کدام روش بهتر است یا به عبارتی درصد موفقیت آن بالاتر می باشد.
به طور کلی، دندانپزشک بسته به شرایط و وضعیت فردی شما تعیین می کند که کدام روش برای شما بهترین است. در ادامه مزایا و معایب هر دو تکنیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع ایمپلنت دندان
تا چند سال اخیر، ایمپلنت های دندانی تنها با یک روش نصب می شدند، یعنی کاشت دندان در دو مرحله. این گزینه بر پایه جراحی دو مرحله ای بود و امروزه نیز بسیاری از متخصصین این روش را بهترین گزینه برای فرد می دانند. اما اکنون به جز جراحی دو مرحله ای که تقریبا همه ما با آن به نوعی آشنا هستیم، کاشت فوری نیز نیز البته با تفاوت در قیمت ایمپلنت دندان توسط دندانپزشکان ارائه می شود.
– ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری همانطور که از نامش پیداست، ایمپلنتی است که فورا پس از کشیدن دندان، در جای آن قرار می گیرد. شاید این روش از نظر بسیاری افراد ایده آل به نظر برسد، اما واقعا اینگونه نبوده و نمی توان در تمامی موارد آن را به کار برد. برای مثال، اگر شما دارای عفونت فعال باشید، این روش برای شما به هیچ وجه توصیه نمی شود.
– ایمپلنت دو مرحله ای
در روش ایمپلنت سنتی یا همان دو مرحله ای، ممکن است که شما به دو و یا حتی گاهی سه عمل جراحی نیاز داشته باشید. این جراحی ها عمدتا به این بستگی دارد که آیا شما قبل از کاشت دندان، به پیوند استخوان نیاز دارید یا خیر.
دندانپزشک در ابتدا با جراحی دندان یا دندان های آسیب دیده شما را از دهان خارج می سازد. حداقل ۳ ماه زمان می برد تا استخوان فک شما به خوبی بهبود یابد. در مرحله بعد، متخصص حجم استخوان و نواحی ایده آل برای ایمپلنت را با دقت ارزیابی می کند.
پس از پیشبرد مراحل کاشت دندان و قبل از اینکه تاج ایمپلنت نصب شود، بیمار باید حداقل سه ماه دوره نقاهت خویش را گذرانده باشد.
آیا می توان سال ها پس از کشیدن دندان، ایمپلنت کنیم؟
بله امکان پذیر است. در این حالت شما به پیوند استخوان نیز نیاز دارید.
مزایا و معایب ایمپلنت فوری و ایمپلنت دو مرحله ای
امروزه مهمترین دلیل محبوبیت ایمپلنت فوری این است که به مدت زمان بسیار کمی نیاز دارد. در واقع، در این روش، جایگزینی دندان به یکباره انجام شده و با نصب تاج موقت، زیبایی ظاهری شما تکمیل می شود. پس از آن، تاج موقت با تاج دائمی جایگزین می گردد.
مزایای ایمپلنت فوری
– نتایج سریعتر: در این روش، معمولا در همان جلسهای که بیماران با دندان آسیبدیده به دندانپزشک مراجعه میکنند، میتوانند پس از کشیدن دندان، ایمپلنت نیز انجام دهند.
– پشتیبانی از حفظ ساختار بافت نرم
– زیبایی شناسی در مدت زمان کوتاه
معایب ایمپلنت فوری
– جویدن غذا گاهی می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود.
– لثه های اطراف ناحیه درمان ممکن است دچار فرورفتگی شوند.
– ریسک کاهش حجم استخوان در این روش بالا بوده و می تواند ساختار حمایت کننده ایمپلنت را به خطر انداخته و به طور موثر توانایی تحمل وزن آن را کاهش می دهد.
– بیماران برای واجد شرایط بودن ایمپلنت فوری، به مقدار کافی بافت نرم نیاز دارند.
مزایای ایمپلنت دو مرحله ای
در روشهای سنتی، کاشت دندان با تاخیر، بسته به اینکه قبل از کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان باشید، یک رویکردی دو یا سه مرحلهای دارد.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، ابتدا کشیدن دندان آسیب دیده با جراحی انجام می شود. پس از آن، بیمار حداقل ۳ ماه صبر می کند تا استخوان به درستی بهبود یابد. در نهایت، قبل از ارزیابی های بیشتر در مورد حجم استخوان و نواحی نصب ایده آل دندان، پایان این مرحله، کاشت دندان است. مجددا پس از آن، ۳ ماه دوره نقاهت دیگر قبل از تثبیت تاج ایمپلنت ضروری است.
لازم به ذکر است که در صورت وجود عفونت حاد روی دندان یا عدم وجود استخوان کافی، متخصصین ما ایمپلنت دو مرحله ای را دنبال می کند.
با توجه به بازه زمانی طولانی ترمیم در این مرحله، دندانپزشک می تواند ناحیه و حجم استخوان را بهتر ارزیابی کند. همین این امکان قرار دادن دقیق تر ایمپلنت ها را به خوبی فراهم می کند. به عبارتی استخوان بیشتری در دسترس بوده و این ممکن است نیاز به پیوند استخوان را کاهش دهد.
علاوه بر مورد بالا، احتمال عفونت و شکست ایمپلنت در کاشت دندان دو مرحله ای کمتر بوده و در نتیجه فرد با مشکلات کمتری از این قبیل مواجه می شود.
معایب کاشت دندان در دو مرحله
از آنجایی که این روش دارای دو مرحله است، پس ما با دو دوره ریکاوری مواجه هستیم. همچنین زمان بهبودی طولانی تر، یکی از معایب دیگر ایمپلنت دو مرحله ای است.
چرا ایمپلنت دو مرحله ای از ایمپلنت فوری بهتر است؟
ایمپلنت دو مرحله ای با انجام دو عمل جراحی، امکان موفقیت بالاتری را فراهم می کند. اولین مرحله جراحی زمانی است که ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود و با گذشت ۲ تا ۳ ماه، استخوانی به خوبی جوش می خورد.
علاوه بر این، هیچ فشار یا نیروی بایت روی ایمپلنت دندان اعمال نشده و همین منجر به موفقیت ۹۸ درصدی روش دو مرحله ای می شود. ناراحتی و درد نیز پس از مرحله دوم جراحی ایمپلنت دندان در مقایسه با مرحله اول جراحی کاشت دندان که تورم و ناراحتی وجود دارد، کمتر است.
اگر شما نیز به تصمیم به ایمپلنت دندان دارید و در پی یک دندانپزشک متخصص با مهارت بالا در این زمینه هستید، ما کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی، drmohammadi.com را به شما پیشنهاد می کنیم.
دکتر شهاب محمدی به دلیل گذراندن دوره های پیشرفته و کسب مهارت های لازم در خصوص کاشت دندان، می تواند تمام موارد پیچیده را برطرف نموده و یک لبخند ایده آل و رویایی را به شما هدیه دهد.
- ۰۱/۰۵/۱۳